hero-bedrijf

Historie Varkenshouderij

Varkens houden zit in onze genen, al generaties lang. Jarenlange ervaring heeft geleid tot de huidige en unieke wijze van het houden van onze dieren.

Van geboorte van onze big tot aan het afleveren als vleesvarken worden ze bij ons met de grootst mogelijke zorg omringd. Duurzaam, gezond en vertrouwd groeien ze bij ons op.

Het vlees van onze dieren brengen we op de markt onder eigen merknaam: Puur Brabant. Wij nodigen je uit om een bezoekje te brengen aan de site: Puurbrabant.nl.

Onze huidige bedrijfslocaties

We laten hier geen chronologische volgorde zien, maar een opbouw van ons bedrijf, langs de verschillende locaties anno nu. Al onze bedrijven liggen op steenworp afstand van elkaar in dezelfde straat.

 

 

 

Houtsestraat 17

Op dit bedrijf aan Houtsestraat 17 liggen onze jonge moederdieren en onze dragende en zogende zeugen. De biggetjes blijven tot 4 weken leeftijd bij de moeder drinken, ze krijgen ook 2x per dag een extra papje voorgeschoteld. Na deze periode blijven de broertjes en zusjes zoveel mogelijk bij elkaar en verhuizen ze naar Houtsestraat 22.

 

 

 

 

 

 

Houtsestraat 22

Deze locatie is speciaal ingericht voor de opvang van pas gespeende biggetjes. Onze biggen blijven in deze stal tot om en nabij de 11 weken leeftijd. De stal beschikt over extra lage voerbakjes, extra verwarming en speeltjes.

 

 

 

 

 

 

Houtsestraat 26 en Airborneweg 10

Op deze 2 bedrijven worden de biggen vanaf 11 weken leeftijd, verder groot gebracht totdat ze uiteindelijk geladen worden voor de slachterij. Dierenwelzijn, voer, duurzaam en kom eens kijken, zijn onze sleutelwoorden.