hero-bedrijf

Voer

Onze varkens worden 3 keer per dag gevoerd en hebben continu water tot hun beschikking. Het eten dat de varkens krijgen bestaat voor 98% uit nevenstromen uit de humane voedingsmiddelenindustrie (zoals: bierbrouwerij, frisdrank, bakkerij, aardappelverwerking, kaasmakerij), grondstoffen (o.a. tarwe, gerst) en voor 2% uit een kern van vitamines en mineralen. Deze nevenstromen komen nu niet in de verbranding terecht, maar vormen hoogwaardig veevoer!

Het voer dat bij ons word aangeleverd, wordt gecontroleerd op kwaliteit, gehaltes en droge stof. Met deze ingrediënten maakt een voedingsdeskundige een gezond breipapje voor de varkens. Voor dit alles wordt een geavanceerde voercomputer gebruikt, die het hele meng- en voerproces aanstuurt.

In 2011 hebben wij geïnvesteerd in een nieuwe voerkeuken, hierdoor kunnen wij nog beter inspelen op de partijen restproducten, die worden aangeboden. Dit is super voor het milieu, is gezond voer voor de varkens en werkt tevens voerkosten-verlagend, dat moet ook, want er staat een behoorlijke investering tegenover. Maar dit loont zeker omdat het een duurzame oplossing is!

Voorbeelden van grondstoffen en reststromen, die onze varkens krijgen zijn:

Aanvullende vaste grondstoffen
Tarwe, gerst, soja, mais, tarwegries. Deze producten komen als korrel bij ons binnen. Vervolgens worden ze bij ons gemalen en dan in het rantsoen verwerkt.

Aardappelstoomschillen
Afkomstig uit conservenindustrie; na sorteren en reinigen wordt de aardappel met stoom geschild.